Links

Lider zespołu - Tworzenie zespołów i kolejek

Przegląd

Jako lider zespołu Strona główna musi wiedzieć, kto zgłasza się do ciebie i za jakie kolejki jesteś odpowiedzialny. Ustawienia te można dostosować na stronie Kolejki, którą można otworzyć z sekcji Nawigacja.
Jeśli nie masz jeszcze ustawionych danych, strona domyślnie otworzy się w trybie edycji. W przeciwnym razie pokaże on kolejki, którymi zarządzasz (wraz z ludźmi, którzy pracują w tej kolejce), oraz listę osób, które się do ciebie zgłaszają, czyli twój zespół.

Edytowanie Zespołów i Kolejek

Te ustawienia można edytować w następujący sposób:
  • Dodaj kolejkę. Uwaga: możesz dodać siebie jako kierownika do kolejki. Obejmuje to kolejki, które mogą być już zarządzane przez innego lidera zespołu (oboje od tego momentu będziecie kierownikami tej kolejki).
  • Usuń kolejkę, tzn. usuń siebie jako kierownika kolejki.
  • Dodaj / usuń członków zespołu do jednej lub więcej moich kolejek.
  • Dodaj i usuń roboty do moich kolejek. Możesz dodać / usunąć wszystkie roboty (lub tylko wybrane) z sieci do kolejki jednocześnie.
  • Ustaw kolejkę zasobów mieszanych na „Tryb ścisły” - w kolejkach, w których występuje mieszanka zasobów ludzkich i robotów, włączenie „Trybu ścisłego” ustawia wszystkich użytkowników w kolejce jako tylko zasoby rezerwowe, otrzymując pracę stąd tylko wtedy, gdy jej roboty z jakiegoś powodu nie mogą obecnie wykonać pracy w kolejce.

Kolejki z wieloma menedżerami

W kolejkach można teraz ustawić więcej niż jednego menedżera.
Przykład: Rozważacie Menedżera 1 i Menedżera 2 jako dwóch kierowników zespołów, gdzie Menedżer 1 potrzebuje widoczności w kolejce Menedżera 2. Menedżer 1 może po prostu dodać kolejkę Menedżer 2 do swojej strony z kolejkami, aby mieć widoczność tego samego.
Kliknij opcję edycji i dodaj określoną kolejkę, w której pokazuje, że kolejka jest zarządzana Menedżer 2. Nie zwalnia to odpowiedzialności kierowniczej z obecnego menedżera.
Jeśli kolejka jest zarządzana przez wielu menedżerów, to użytkownicy, którzy są zarządzani przez ciebie są filtrowani w zakładce Zarządzani przeze mnie, a inni użytkownicy zarządzani przez innych menedżerów są filtrowani w zakładce Zarządzani przez innych.

Edytowanie Mojego Zespołu

Można dodawać i usuwać użytkowników do „Mojego zespołu”. Dodawanie i usuwanie użytkowników do mojego zespołu. Kiedy dodajesz użytkowników do swojego zespołu, robisz to poprzez budowanie listy użytkowników, którzy się do ciebie zgłaszają.
Użytkownik może zgłaszać się tylko do jednego lidera zespołu, więc kiedy dodajesz użytkownika do zespołu, możesz ponownie ustawić, do kogo się zgłasza - jeśli wcześniej zgłaszał się do innego lidera zespołu, który teraz zostanie usunięty i zresetowany do ciebie. Poprzedni menedżer nie będzie już menedżerem tego użytkownika i nie będzie miał ich widoczności, chyba że nadal znajdują się w kolejkach, którymi zarządza TL.