Diagrama cu baremuri și grile

Totaluri ale datei scadente

Articolele de lucru sunt clasificate în stările lor corespunzătoare.

  • Verde – Nu a fost încă depășită

  • Portocaliu – Data de scadență astăzi (dar încă nu a fost depășită)

  • Roșu – Articolele care sunt acum restante (chiar inclusiv articole în cazul în care data de scadență este astăzi, dar ora a fost acum depășită).

  • „necunoscută” - Elemente de lucru sunt clasificate într-o stare Necunoscută atunci când Data de scadență nu este momentan cunoscută. Aceasta poate fi în următoarele situații:

    • Atunci când elementul de lucru tocmai a fost pornit (manual), dar nu a fost încă trimis.

    • Atunci când elementul de lucru este în starea de „În pauză - Așteptați pentru mai multe informații” ȘI este setat pentru a se adăuga timpul de așteptare la Data de scadență.

Dacă faceți clic pe una din datele scadente, se va filtra grila cu articolele de lucru cu data scadentă respectivă:

Diagrama cu baremuri

Informațiile din Diagrama cu bare sunt afișate într-un format Pareto, adică cu volumele cele mai mari afișate mai întâi. Sunt afișate un număr maxim de 10 bare. Primele 9 grupuri din partea de sus sunt afișate în mod unic, cu toate elementele rămase în figură combinate în bara de final.

Opțiuni Diagrama cu bare „Grupare prin”

Alegerea „Grupare diagramă prin” pentru diagrama cu bare din partea de sus a Paginii de start este accesată prin setările grilei (anterior aceasta a fost afișată lângă butoanele de filtru Roșu/Galben/Verde). Aceasta va afișa Setările Grilă Echipă, folosite în principal pentru a arăta opțiunile de coloană. În partea de sus a acestui ecran, poate fi găsită setarea „Afișare prin” realocată.

Informațiile de sistem prin care puteți grupa afișajul diagramei cu bare sunt după cum urmează:

  1. Tip de Acțiune - acesta arată tipul de acțiune sub formă de trimitere de e-mail sau acțiune manuală.

  2. Alocat lui – aceasta arată cui i-a fost alocată Acțiunea.

  3. Nume de contract – acesta arată numele contractului.

  4. Actualizat ultima dată de către - lucrătorul uman/digital care a actualizat acest element ultima dată

  5. Ultima actualizare în - Data/ora la care valorile actualizate ale câmpurilor de date personalizate este stocată în baza de date Enate și poate fi utilizată pentru raportarea ulterioară.

  6. Deținut de – numele utilizatorului care are în prezent responsabilitatea finală pentru articolul de lucru.

  7. Numele de proces principal - dacă aceasta este o Acțiune, aceasta prezintă Cazul principal.

  8. Numele procesului – procesul de afaceri din care face parte articolul de lucru, de exemplu „Procesul de solicitare a maternității”.

  9. Coadă – coada de lucru la care sunt trimise Cazurile/Tichetele/Acțiunile pe baza regulii lor de rutină.

  10. Linia de servicii – aria generală a activității în care se desfășoară acest articol de lucru, de exemplu „Salarizare”.

  11. Furnizor de servicii - compania care furnizează servicii pentru acest articol de lucru, de obicei compania dumneavoastră.

  12. Început de - arată cine a inițiat Acțiunea.

  13. Început prin/de metoda - cum a început activitatea, de exemplu, e-mailurile primite, programarea automată, manual.

  14. Status - starea actuală a articolului de lucru, de ex. Rulare, Așteptare mai multe informații, Rezolvat etc.

  15. Tip element de lucru – adică Caz, Acțiune sau Tichet.

Vizualizare de câmpuri de date personalizate

Dacă sistemul dvs. a fost configurat cu aceste funcții, aveți posibilitatea de a selecta o coloană de date personalizată pentru a afișa graficul cu bare.

Toate câmpurile de Date personalizate de următoarele tipuri pot fi utilizate cu funcție de grupare a criteriilor pentru diagrama cu bare:

  • Text scurt

  • Listă (numai listă simplă)

  • Casetă de validare

Notă: Când alegeți să grupați diagrama cu bare printr-un un anumit element (proprietate a sistemului sau câmpul de date personalizate), acel element va fi adăugat la afișarea grilei principale ca o coloană suplimentară.

Puteți reveni la valorile implicite ale sistemului pentru a afișa lista standard de coloane în grilă, și înapoi la gruparea prin Coadă.

Făcând clic pe Nume bară în diagramă, de ex. „Coadă RU”, se filtrează grila la aceste rezultate.

Făcând clic pe o anumită secțiune R/G/V în cadrul unei grile de filtre bară individuală, rezultatele vor afișa elemente în starea respectivă, ca de ex. Coadă.

Grilă

Pictograme de grilă

În plus față de pictogramele de stare afișate pe grilele articolelor de lucru, pot fi afișate pictograme suplimentare pentru a vă ajuta să furnizați informații de nivel înalt despre bilet, caz sau acțiuni.

Aceste pictograme apar, de asemenea, atunci când căutați un articol de lucru în Quickfind.

Acestea indică următoarele informații:

Acestea indică următoarele informații despre starea articolelor de lucru:

Puteți găsi mai multe informații despre stările unui Tichet aici, despre stările unui Caz aici și despre stările unei Acțiuni aici.

Opțiune de afișare grilă

Aveți posibilitatea de a alege articolele de lucru pe care să le vizualizați pe pagina de pornire selectând Inbox-ul activităților, Activități deținute, Inbox-ul activităților echipei sau Activitatea echipei.

De regulă, dacă un articol de lucru vă este atribuit dvs. sau unuia dintre membrii echipei dvs., sau dacă acesta este în starea De făcut sau În curs de desfășurare, va putea fi văzut în Inbox. Restul articolelor, cum ar fi articolele aflate În așteptare, le veți găsi în rubricile Activități deținute. Secțiunile de mai jos explică mai în detaliu aceste aspecte.

Rețineți: Valorile și graficele cu bare (RAV) sunt prezentate în mod independent pentru fiecare dintre aceste vizualizări și, prin urmare, afișările fiecăreia se vor modifica și ele dacă treceți de la o vizualizare a grilei la alta.

Activitățile din Inbox

Rubrica activităților din Inbox indică articolele de lucru care vă sunt atribuite actualmente.

Activități deținute

Rubrica activităților deținute prezintă articolele de lucru pe care le dețineți în calitate de proprietar, și nu ca persoană căreia i s-a atribuit activitatea curentă.

Este vorba de articole de lucru care nu vă sunt neapărat atribuite dvs. (sau altcuiva) în momentul de față, dar asupra cărora aveți o responsabilitate pe termen mai lung, cum ar fi Cazurile.

Responsabilitatea pe termen lung se referă la persoana responsabilă de întreaga traiectorie a Cazului. Aceasta include Acțiunile acestuia, modificările de stare aferente Cazurilor și Acțiunilor, precum și lansarea unui Caz.

Puteți deveni proprietar al unui Caz folosind funcția Continuă cu mine.

Vă rugăm să rețineți:

  • Acțiunile pot avea un proprietar numai dacă sunt într-o stare de Pauză, de exemplu, starea „În așteptare de informații suplimentare”, „Programare pentru monitorizare”, etc.

  • Nu poate exista decât un singur proprietar de Caz în orice moment

Inbox-ul echipei mele

În Inbox-ul activităților echipei puteți consulta toate articolele de lucru atribuite dvs. sau unuia din membrii echipei dvs., sau care se află în starea De făcut sau În curs de desfășurare.

Activitatea echipei

În Activitatea echipei puteți consulta toate articolele de lucru care aparțin echipei dvs., respectiv Cazurile începute și Cazurile aflate în stări precum „În așteptare de informații suplimentare”, „Programare pentru monitorizare”, etc.

Rețineți: Dacă sunteți un membru al echipei care preferă o afișare specifică a Inbox-ului dvs. și nu doriți să vedeți activitatea Colegilor și a Cozilor de așteptare, solicitați managerului dvs. să dezactiveze aceste opțiuni pentru dvs. După autentificare, ecranul dvs. va afișa doar articolele din Inbox/ Activități deținute.

Consultați tabelul de mai jos pentru o analiză mai detaliată a scenariilor:

Coloane de grilă

În lista atributelor de sistem standard pe care le puteți afișa ca coloane tip grilă pe pagina de pornire, se numără:

Filtrele aplicate se vor păstra atunci când treceți de la Inbox-ul activităților dvs., Inbox-ul activităților echipei, Activitatea proprie și Activitatea echipei, și chiar și după ce vă deconectați și vă conectați din nou.

Lățimile coloanelor pot fi ajustate manual, iar datele pot fi sortate după o anumită coloană făcând clic pe numele acesteia în antetul coloanei. Faceți clic din nou pentru a derula în sus, în jos și fără sortare.

Afișarea de coloane suplimentare de grilă

Fereastra Setările Grila de Echipă din Pagina de start (intitulată „Setări de afișaj și columnă”) oferă un număr de caracteristici suplimentare pentru gruparea coloanelor de grilă și diagramei cu bare:

Grila Pagina de start, Grila Inbox și grila Lucrări deținute au avut lista de atribute de sistem standard, pe care le puteți afișa sub formă de coloane de grilă extinse pentru a include următoarele:

  1. Tip de Acțiune - acesta arată tipul de acțiune sub formă de trimitere de e-mail sau acțiune manuală.

  2. Alocat lui – aceasta arată cui i-a fost alocată Acțiunea.

  3. Nume de contract – acesta arată numele contractului.

  4. Client – acesta arată numele clientului.

  5. Data limită – aceasta arată care este data limită a acțiunii.

  6. A fost Redeschis - indică dacă un articol de lucru a fost sau nu redeschis.

  7. Solicitare inițială la - arată data de lansare a solicitării inițiale. Această funcție este foarte utilă în special în situațiile în care a fost creat un alt articol de lucru dintr-o solicitare inițială (atunci se creează un Caz secundar, când un Tichet este convertit într-un Caz, când se reprelucrează un Caz sau o Acțiune, când se creează o Acțiune prin intermediul opțiunii „Începeți acțiunea” sau când se creează un nou articol de lucru asociat), deoarece astfel veți putea verifica întreaga durată de timp necesară pentru a finaliza o solicitare, și nu doar durata de timp în care s-a lucrat la un articol de lucru individual.

  8. În întârziere - indică dacă un articol de lucru se află în întârziere

  9. Ultimul e-mail primit - data și ora la care a fost primit ultimul e-mail al unui articol de lucru

  10. Ultimul expeditor de e-mail - detaliile ultimei persoane care a trimis e-mailul referitor la un articol de lucru. Dacă utilizatorul se află deja în sistem, această coloană va afișa numele acestuia; în caz contrar, se va afișa adresa de e-mail a acestuia.

  11. Redeschis ultima dată de către - dacă un articol de lucru a fost redeschis, indică identitatea utilizatorului care l-a redeschis ultima dată.

  12. Redeschis ultima dată la - dacă un articol de lucru a fost redeschis, se afișează data la care acesta a fost redeschis ultima dată.

  13. Actualizat ultima dată de către - lucrătorul uman/digital care a actualizat acest element ultima dată

  14. Ultima actualizare în - Data/ora la care valorile actualizate ale câmpurilor de date personalizate este stocată în baza de date Enate și poate fi utilizată pentru raportarea ulterioară.

  15. E-mail Solicitant inițial - adresa de e-mail a Solicitantului inițial al unui articol de lucru, și anume, a persoanei care a inițiat solicitarea.

  16. Nume Solicitant inițial - numele Solicitantului inițial al unui articol de lucru, și anume, a persoanei care a inițiat solicitarea.

  17. Deținut de – numele utilizatorului care are în prezent responsabilitatea finală pentru articolul de lucru.

  18. Întârziat în funcție de numărul de zile - indică numărul de zile în care un articol de lucru se află în întârziere.

  19. Numele de proces principal - dacă aceasta este o Acțiune, aceasta prezintă Cazul principal.

  20. Nume de referință principal - Numărul de referință al articolului de lucru pe care l-a început, de exemplu, Cazul principal .

  21. E-mail Contact principal - adresa de e-mail a Contactului principal al unui articol de lucru

  22. Nume Contact principal - numele Contactului principal al unui articol de lucru

  23. Nume proces – procesul de afaceri din care face parte articolul de lucru, de exemplu „Procesul de solicitare a maternității”.

  24. Coadă de așteptare– coada de lucru la care sunt trimise Cazurile/Tichetele/Acțiunile pe baza regulii lor de rutină.

  25. Referință - număr unic de referință, de ex. 101342-T.

  26. E-mail Solicitant - adresa de e-mail a Solicitantului unui articol de lucru

  27. Nume Solicitant - numele Solicitantului unui articol de lucru

  28. Metoda de rezoluție - aceasta arată modul în care un articol de lucru a fost rezolvat (de ex. dacă a fost rezolvat cu succes, dacă a fost rezolvat prin inițierea unui Caz, dacă a fost rezolvat prin fuzionarea Tichetelor etc.).

  29. Linia de servicii – aria generală a activității în care se desfășoară acest articol de lucru, de exemplu „Salarizare”.

  30. Nume serviciu - instanța de serviciu în care rulează articolul de lucru, de ex. Salarizare franceză ACME.

  31. Furnizor de servicii - compania care furnizează servicii pentru acest articol de lucru, de obicei compania dumneavoastră.

  32. Început - aceasta arată când a fost pornită Acțiunea.

  33. Început de - arată cine a inițiat Acțiunea.

  34. Început prin/de metoda - cum a început activitatea, de exemplu, e-mailurile primite, programarea automată, manual.

  35. Status - starea actuală a articolului de lucru (de ex. În derulare, În așteptare, Rezolvat etc.).

  36. Motiv status - arată motivul pentru care a fost actualizat statusul articolului de lucru (de ex. dacă a fost actualizat de o resursă, dacă a fost actualizat de Enate, dacă a fost creat recent etc.)

  37. E-mail Subiect - adresa de e-mail a Subiectului unui articol de lucru

  38. Nume Subiect - numele Subiectului unui articol de lucru

  39. Categoria de tichete nivel 1 - Categorizarea la nivel înalt a tipului de tichet, de exemplu „Cerere de asistență medicală”.

  40. Categoria de tichete nivel 2 - al doilea nivel de categorie a tipului de Tichet, de exemplu „Acoperirea călătoriilor internaționale”.

  41. Categoria de tichete nivel 3 - Cea mai detaliată clasificare la nivel, de exemplu „Cerere de eligibilitate”.

  42. Timpul rămas când a fost Întrerupt - timpul rămas înainte de data scadenței în momentul în care articolul a fost plasat într-o stare întreruptă.

  43. Titlu - o scurtă descriere de text a articolului de lucru, adesea subiectul e-mailului original.

  44. Tip de așteptare - în cazul în care un articol de lucru se află în stare de așteptare, această coloană va arăta tipul de așteptare în care se află articolul de lucru (de ex. Așteptare pentru mai multe informații, Așteptare până la etc.)

  45. Tip element de lucru – adică Caz, Acțiune sau Tichet.

De asemenea, puteți reveni la valorile implicite ale setărilor coloanei, dacă doriți.

Câmpuri Date personalizate

Câmpurile de date personalizate pe care le creați în Builder pot fi selectat ca coloane suplimentare în grilele Pagina de Start/Inbox/Lucrări deținute. Pot fi utilizate câmpuri pentru toate tipurile de date, cu excepția: Câmpurile de tabel și Câmpurile de text lung. Coloanele de date personalizate sunt create în Builder, consultați aici pentru mai multe informații.

Filtrare grilă

Totalurile din partea dreaptă de sus a grilei vor arăta numărul total de elemente din grilă și, cu filtrarea, numărul de elemente filtrate din acel total.

Filtrare În grilă

Puteți aplica mai multe filtre la toate coloanele de date standard și personalizate din grilă, cu excepția Datei de scadență, făcând clic pe pictograma de lângă titlul coloanei dorite.

Filtrele pe care le-ați aplicat vor rămâne atunci când treceți de la Inbox, Inbox echipa mea, Lucrări deținute și Lucrări deținute ale echipei mele, precum și după ce vă deconectați și vă conectați din nou.

Puteți șterge filtrele aplicate făcând clic pe următoarea pictogramă, iar toate Elementele de lucru vor fi afișate din nou.

De asemenea, puteți aplica mai multe filtre la toate coloanele de date standard și personalizate din grila parcului de roboți. Filtrele aplicate vor rămâne la revenirea în Inbox echipa mea.

Căutare în grilă

Aveți și opțiunea de a căuta în grilă folosind funcția de căutare cu text liber.

Copiere/lipire în Excel

Puteți copia și lipi informațiile din grila de pe pagina principală într-o foaie de calcul Excel, selectând informațiile pe care doriți să le copiați și utilizând Ctrl C și Ctrl V.

Informațiile care sunt copiate și lipite includ toate filtrele aplicate. De asemenea, titlurile coloanelor vor fi copiate și lipite automat.

Puteți, de asemenea, să copiați și să lipiți toate informațiile din grilă folosind Ctrl-A.

Last updated