Acțiuni de „Evaluare inter pares”

Prezentare generală

Acțiunile de Evaluare inter pares sunt o modalitate excelentă pentru ca diferiți membri ai unei echipe să-și verifice reciproc munca pentru Acțiunile esențiale din cadrul unui Caz.

Acțiunile de Evaluare inter pares includ două etape: prima etapă constă în finalizarea Acțiunii, efectuată de un utilizator. A doua parte presupune evaluarea Acțiunii de către un alt utilizator pentru a verifica dacă a fost finalizată corespunzător.

Urmăriți acest clip video pentru o scurtă prezentare a modului de utilizare a Acțiunilor de Evaluare inter pares în Work Manager:

Etapa 1: Finalizarea Acțiunii

Acțiunea de Evaluare inter pares va figura mai întâi în starea „De făcut” pentru utilizatorul desemnat să finalizeze Acțiunea.

Pictograma de Evaluare inter pares va indica dacă sunteți în proces de finalizare a unei Acțiuni care va fi apoi evaluată de un coleg:

Primul utilizator trebuie să completeze Acțiunea conform procedurii normale și să o marcheze ca fiind „Rezolvată”.

Etapa 2: Evaluarea Acțiunii

Odată ce Acțiunea este finalizată și marcată ca fiind „Rezolvată”, aceasta este apoi atribuită unui utilizator diferit pentru evaluare, revenind astfel la starea „De făcut”.

Rețineți: Utilizatorul care a desfășurat o activitate de tip manual nu poate realiza și activitatea de Evaluare inter pares.

Pictograma de Evaluare inter pares va indica dacă evaluați o Acțiune care a fost finalizată de un coleg:

Când vă aflați pe ecranul Acțiunii care este supusă unei Evaluări inter pares, în partea superioară veți putea observa o căsuță cu textul Evaluare inter pares, care permite evaluatorului să adauge orice comentariu referitor la evaluarea modului în care a fost finalizată Acțiunea.

Lista de verificare este disponibilă numai în cazul în care Acțiunea se află în starea „De făcut” și numai evaluatorul atribuit poate edita această listă de verificare.

După ce finalizați activitatea de evaluare, schimbați starea Acțiunii în Rezolvată, apoi alegeți dacă evaluarea a obținut calificativul de Aprobat, Respins sau Imposibil de finalizat și faceți clic pentru confirmare.

Aprobarea evaluării

Dacă aprobați activitatea respectivă prin selectarea opțiunii de Aprobare, aceasta va fi marcată ca atare și va închide ecranul Acțiunii. Puteți adăuga un comentariu, dar nu este absolut necesar.

Dacă ulterior dați clic pentru a afișa din nou Acțiunea, veți putea observa că lângă opțiunea de Evaluare inter pares figurează mesajul Aprobat, iar orice comentariu introdus se va putea citi.

Respingerea evaluării

În cazul în care Acțiunea nu a fost realizată corect, selectați opțiunea „Respins” și adăugați un comentariu în secțiunea de Comentarii, oferind detalii cu privire la motivul pentru care nu s-a efectuat corect.

După expedierea evaluării, Acțiunea va fi returnată agentului care a efectuat activitatea inițială, în starea „De făcut”.

În momentul în care agentul respectiv deschide Acțiunea, va vedea mesajul „Respins” din dreptul Evaluării inter pares și va putea citi toate comentariile lăsate de evaluator.

Sarcina acestuia este, evident, de a reface activitatea respectivă pentru a corecta problemele semnalate, apoi de a o marca din nou ca fiind Rezolvată. Aceasta va fi apoi trimisă din nou evaluatorului pentru a realiza o altă Evaluare inter pares.

Când evaluarea este imposibil de realizat

O altă opțiune constă în faptul că evaluatorul nu poate efectua cu succes o evaluare. În acest caz, acesta trebuie să selecteze opțiunea „Imposibil de finalizat”. Sistemul va solicita furnizarea unui motiv pentru care nu s-a putut efectua evaluarea.

Odată furnizat motivul, evaluatorul poate marca Acțiunea ca fiind Rezolvată.

Astfel, Acțiunea se va închide și va fi marcată cu mențiunea „nu s-a finalizat cu succes”. Această Acțiune va escalada la nivel de Caz, care va afișa o pictogramă de avertizare și o notificare conform căreia Cazul necesită intervenție pentru a putea avansa.

Omiterea Evaluării inter pares

Se poate întâmpla uneori ca activitatea de Evaluare inter pares să fie omisă în mod automat dacă îndeplinește anumite criterii setate ca parte a configurării Cazului.

Dacă se întâmplă acest lucru, imediat ce Acțiunea manuală este finalizată, sistemul va trece direct la următoarea Acțiune și va evita direcționarea activității către un evaluator inter pares.

Mai mult, se va afișa ulterior o notiță în lista de Acțiuni din ecranul Cazului, indicând că nu a fost necesară activitatea de Evaluare inter pares.

Last updated