Funcție nouă: Rapoarte integrate
Last updated
Last updated
Work Managerul Enate pune la dispoziție funcții de raportare integrate, bazate pe platforma de raportare Power BI a Microsoft, care oferă informații suplimentare în vederea obținerii de date noi și asistență pentru operațiunile dvs. de afaceri.
Veți putea obține:
Rapoarte standard, funcționale, pe baza datelor din Enate. În funcție de rolul dvs. de utilizator, se va determina ce rapoarte standard veți putea accesa
Posibilitatea de a utiliza rapoartele standard pentru a crea propriile rapoarte personalizate, cu informații exacte în funcție de specificul dvs.
Posibilitatea de a salva rapoartele personalizate, astfel încât să puteți naviga cu ușurință înapoi la acestea
Posibilitatea de a partaja aceste rapoarte cu oricine considerați că ar trebui să le vadă
Liderii de echipă sau utilizatorii care beneficiază de permisiunea „Poate personaliza rapoarte” vor avea și ei acces la opțiunile avansate de editare, care permit crearea și eliminarea atât a graficelor noi, cât și a cardurilor
Urmăriți acest clip video pentru informații suplimentare:
Rețineți că, momentan, data creării rapoartelor va fi în funcție de fusul orar UTC. În plus, rezultatele rapoartelor nu se actualizează în timp real, ci la intervale de timp programate (pe rapoarte este afișată data „ultimei actualizări”). Totodată, rapoartele sunt disponibile momentan doar în limba engleză. Nu în ultimul rând, se vor afișa informații privind articolele de lucru închise doar pentru anul precedent. Articolele de lucru deschise/ în curs de desfășurare vor conține informații referitoare la întreaga perioadă de procesare, chiar dacă aceasta a depășit un an.
Puteți accesa rapoartele din noua rubrică din meniul de navigare din Work Manager.
Dacă faceți clic pe link-ul Rapoarte principale, se va deschide o pagină cu Rapoarte, în care este afișat raportul standard predeterminat, în funcție de rolul dvs. de utilizator. Pentru liderii de echipă, acesta va fi Raportul de vizualizare a echipei, iar pentru membrii echipei va fi Raportul de prezentare generală a utilizatorului.
Dacă plasați cursorul pe link-ul Rapoarte, veți vedea o listă de rapoarte la care aveți acces, repartizate în diverse secțiuni:
Rapoarte standard - aici veți vedea rapoartele standard, funcționale, asociate cu datele rolului dvs. de utilizator. Rolul dvs. de utilizator va determina rapoartele standard pe care le puteți vizualiza - de regulă, dacă aveți acces la nivel de membru de echipă, veți putea vedea raportul „Prezentare generală a utilizatorului”, în care sunt afișate date referitoare la propria activitate, iar dacă aveți acces la nivel de lider de echipă, veți putea consulta și „Vizualizarea echipei”, care conține date referitoare la activitatea întregii echipe
Rapoartele mele - în această secțiune veți vedea rapoartele pe care le-ați personalizat și apoi le-ați salvat ca rapoarte noi
Partajate cu mine - acestea sunt rapoarte, personalizate sau standard, care au fost partajate cu dvs. de către o altă persoană
Rapoartele sunt organizate în ordine alfabetică și puteți bifa orice raport ca favorit. Rapoartele favorite vor apărea deasupra rapoartelor „nefavorite”.
În momentul în care deschideți un raport, în partea superioară veți vedea numele acestuia și data la care a fost actualizat ultima dată.
Opțiunea „Toate rapoartele” va afișa lista rapoartelor la care aveți acces, repartizată în diverse secțiuni:
Rapoarte standard - acestea sunt rapoarte standard, funcționale, asociate cu datele rolului dvs. de utilizator.
Rapoartele mele - în această secțiune veți vedea rapoartele pe care le-ați personalizat și apoi le-ați salvat ca rapoarte noi
Partajate cu mine - acestea sunt rapoarte, personalizate sau standard, care au fost partajate cu dvs. de către o altă persoană
Puteți salva un raport personalizat făcând clic pe opțiunea „Salvare ca” și puteți partaja un raport prin intermediul opțiunii de Partajare.
Un raport va conține, de regulă, o combinație de carduri, afișând informații la nivel de titlu, și o serie de grafice.
Câmpurile de date la care veți avea acces vor fi în funcție de raportul la care aveți acces - fiecare raport are propriul ansamblu de câmpuri de date. Dacă aveți acces la un raport, veți avea acces la toate câmpurile de date din cadrul acestuia. De exemplu, raportul „Prezentare generală a utilizatorului” și orice raport creat din acesta, afișează date referitoare la dvs. și la munca dvs. Raportul de „Vizualizare a echipei” sau orice raport creat din acesta, permite accesul la date referitoare la echipa dvs. și la sarcinile din domeniul dvs. de activitate, în general.
În cazul în care doriți să includeți în rapoartele dvs. anumite câmpuri de date personalizate, adresați-vă administratorului dvs. să intre în contact cu serviciul de asistență a clienților Enate pentru a vi le pune la dispoziție.
Toți utilizatorii au posibilitatea de a personaliza un raport pentru a afișa datele în funcție de propriile preferințe, prin aplicarea de filtre sau prin modificarea câmpurilor de date, de exemplu. Consultați secțiunea Personalizarea unui raport pentru mai multe informații despre opțiunile de care dispuneți.
Dacă aveți permisiunea „Poate personaliza rapoarte”, puteți face clic pe modul „Avansat”, unde veți avea acces la opțiuni avansate de editare, printre care se numără toate opțiunile standard de personalizare, precum și posibilitatea de a crea grafice complet noi, de a elimina grafice și de a crea și elimina carduri.
Toți utilizatorii au posibilitatea de a personaliza un raport pentru a afișa datele în funcție de propriile preferințe.
În partea superioară există o serie de opțiuni de filtrare pe care le puteți aplica raportului. Puteți alege să filtrați raportul în funcție de clienți, contracte etc., precum și anumite tipuri de Cazuri sau Tichete (sub meniul derulant de Proces) și determinate Cozi de așteptare sau activități aflate într-o stare specifică. Dacă doriți să eliminați toate aceste filtre, faceți clic pe opțiunea principală de afișare Filtre și derulați în jos pentru a găsi link-ul Eliminare filtre.
Dacă plasați cursorul pe un grafic, aveți la dispoziție și alte opțiuni de editare. Link-urile din antetul fiecărui grafic vor permite să explorați și să aplicați filtre suplimentare.
Dacă faceți clic pe link-ul Personalizare, veți avea la dispoziție mai multe opțiuni pe care le puteți folosi. Puteți schimba modul de vizualizare pentru a afișa datele într-un stil diferit și puteți modifica câmpurile de date disponibile în grafic.
Câmpurile de date la care veți avea acces vor fi în funcție de raportul la care aveți acces - fiecare raport are propriul ansamblu de câmpuri de date. Dacă aveți acces la un raport, veți avea acces la toate câmpurile de date din cadrul acestuia.
De exemplu, raportul „Prezentare generală a utilizatorului” și orice raport creat din acesta, afișează date referitoare la dvs. și la munca dvs. Raportul de „Vizualizare a echipei” sau orice raport creat din acesta, permite accesul la date referitoare la echipa dvs. și la sarcinile din domeniul dvs. de activitate, în general.
În cazul în care doriți să includeți în rapoartele dvs. anumite câmpuri de date personalizate, adresați-vă administratorului dvs. să intre în contact cu serviciul de asistență a clienților Enate pentru a vi le pune la dispoziție.
De asemenea, puteți exporta grafice individuale în Excel. Există și opțiunea de „Focalizare”, care oferă vizualizarea exclusivă a unui anumit grafic și, totodată, puteți opta pentru a afișa datele subiacente sub forma unui tabel.
Puteți anula cu ușurință modificările efectuate în orice moment, revenind la vizualizarea anterioară a unui grafic.
Pentru mai multe informații despre opțiunile de editare de care dispuneți, consultați manualul Power BI al Microsoft, disponibil aici:
Puteți salva un raport personalizat făcând clic pe opțiunea „Salvare ca”, astfel încât să fie mai ușor să reveniți la el, și puteți partaja un raport prin intermediul butonului Partajare.
Puteți salva raportul personalizat pentru a putea fi accesat cu ușurință în continuare, făcând clic pe butonul „Salvare ca”. În funcție de utilizatorul care creează inițial raportul, aveți la dispoziție câteva opțiuni pentru a salva un raport:
Dacă ați făcut modificări la un raport creat de altcineva, va trebui să îl salvați ca raport nou (căsuța de selectare „salvare ca raport nou” va fi selectată automat pentru dvs.), deoarece acesta nu este raportul dvs. inițial.
Dacă ați făcut modificări la un raport creat de dvs. (iar raportul se află în secțiunea „Rapoartele mele”), puteți opta pentru una dintre următoarele variante:
Puteți actualiza raportul existent făcând clic pe „Salvare ca” și apoi deselectați opțiunea „Salvare ca raport nou”
Puteți salva raportul ca un raport nou, făcând clic pe „Salvare ca” și apoi selectați opțiunea de salvare a acestuia ca un raport nou
După ce faceți clic pe „Confirmare”, raportul salvat va apărea în secțiunea „Rapoartele mele”, pe care o puteți accesa din antetul sistemului principal sau din lista de rapoarte a paginii dvs. de rapoarte. Toate rapoartele salvate de dvs. vor apărea aici.
Suplimentar opțiunilor de personalizare a rapoartelor enumerate anterior, liderii de echipă sau utilizatorii cu permisiunea „Poate personaliza rapoarte” vor avea acces și la opțiuni avansate de editare.
Astfel, pot elimina graficele și crea altele complet noi în cadrul unui raport, nu doar să le modifice pe cele existente, oferindu-le posibilitatea de a crea și elimina carduri care conțin informații la nivel de titlu.
Puteți anula cu ușurință modificările efectuate în orice moment, revenind la vizualizarea anterioară a unui grafic.
Pentru mai multe informații despre opțiunile avansate de editare, consultați manualul Power BI al Microsoft, disponibil aici:
Puteți, de asemenea, partaja rapoartele cu alți utilizatori făcând clic pe opțiunea „Partajare” și prin selectarea utilizatorilor cu care doriți să îl partajați.
Raportul în cauză se va afișa apoi în secțiunea Rapoarte partajate a utilizatorului (utilizatorilor).
Rețineți că veți putea partaja rapoarte cu un utilizator doar dacă acesta are permisiunea de a vizualiza toate datele incluse în raport.
Puteți și copia URL-ul cu link-ul raportului, dacă doriți să partajați raportul prin intermediul unei alte aplicații.
Rapoartele care au fost partajate cu dvs. vor apărea în lista de Rapoarte partajate.
În ceea ce privește eliminarea rapoartelor, trebuie să țineți cont de câteva aspecte.
Puteți elimina oricare dintre rapoartele dvs. personalizate, respectiv orice raport din secțiunea „Rapoartele mele”. Puteți elimina orice raport care a fost partajat cu dvs., și anume oricare dintre rapoartele din secțiunea „Rapoarte partajate”. Dacă eliminați un raport care a fost partajat cu dvs., raportul respectiv nu va fi eliminat pentru nimeni altcineva.
Nu puteți elimina un raport standard original. Cu toate acestea, dacă ați personalizat un raport standard și l-ați salvat (și, prin urmare, acesta va figura în secțiunea „Rapoartele mele”), puteți șterge raportul personalizat (consultați punctul anterior).
Dacă eliminați un raport pe care l-ați partajat cu un alt utilizator, veți elimina raportul „inițial” pentru dvs. și, totodată, se va elimina și raportul partajat cu celălalt utilizator. Mai mult, raportul nu va mai putea fi accesat de utilizatorul respectiv nici prin intermediul unui URL salvat.
Orice raport eliminat de dvs. va fi în continuare accesibil prin intermediul unui URL salvat.
Pentru moment, Enate oferă două rapoarte standard, funcționale:
În funcție de rolul dvs. de utilizator, se va determina ce rapoarte standard veți putea accesa.
Raportul de vizualizare a echipei afișează date despre activitatea desfășurată în Cozile de așteptare pe care le gestionați sau din care faceți parte. Raportul de vizualizare a echipei conține următoarele date disponibile:
Tabel
Domenii
Descriere
Activitate
Utilizatori activi
Numărul de utilizatori care sunt activi la o anumită dată selectată
Activitate
Număr total de ore înregistrate
Durata totală, exprimată în ore, petrecută de un agent cu toate articolele de lucru la care a lucrat în intervalul de date selectat
Activitate
Total utilizatori
Numărul total de utilizatori responsabili pentru articolele de lucru dintr-o Coadă de așteptare
Activitate
Tip de activitate
Tipul de activitate realizată de un agent cu privire la articolul de lucru (de ex., „Salvat” sau „Finalizat”)
Activitate
Durata în sec
Durata, exprimată în secunde, a timpului petrecut de un agent cu un articol de lucru. Dacă este disponibilă, se ia în considerare și durata introdusă manual.
Activitate
Data inițială
Data de lansare a activității aferente articolului de lucru în format dată/oră
Activitate
Data inițială_data
Data de lansare a activității aferente articolului de lucru, doar în funcție de dată
Activitate
Nume utilizator
Utilizatorul care a desfășurat activitatea
Context
Contract
Nume contract
Context
Client
Nume client
Context
Servicii
Nume servicii
Context
Furnizor
Nume furnizor
Data
Data
Interval de date calendaristice pentru filtrarea datelor
Data
Luna
Luni de date
Data
Săptămâna
Săptămâni de date
Data
Anul
Anul datelor
Defecte
Numărul de articole de lucru
Numărul de articole de lucru care prezintă defecte
Defecte
Data la care s-a generat
Data la care a fost generat defectul pentru un articol de lucru
Defecte
Categoria defectelor
Categoria defectului
Defecte
Descriere
Descrierea defectului
Defecte
Status
Menționează dacă defectul a fost sau nu rezolvat
Feedback
Evaluarea medie
Media evaluărilor pentru fiecare articol de lucru
Feedback
Evaluare
Evaluarea utilizatorilor pentru fiecare articol de lucru
Feedback
Referință
Numărul de referință al unui articol de lucru care a primit feedback
Proces
Proces
Numele procesului din care face parte fiecare articol de lucru
Proces
Tipul articolului de lucru
Tipul articolului de lucru (Tichet, Acțiune sau Caz)
Cozi de așteptare
Coada de așteptare
Numele Cozii de așteptare în care a apărut ultima dată articolul de lucru
Status
Status
Statusul articolului de lucru (De făcut, În curs de desfășurare, În așteptare, Rezolvat, Închis)
Motiv privind statusul
Motiv privind statusul
Motivul pentru care s-a schimbat statusul articolului de lucru (Creat recent, Informații noi primite, Blocat datorită unei reglementări operaționale etc.)
Istoric al statusului de așteptare
Zile În așteptare
Numărul articolelor de lucru care sunt puse În așteptare într-o anumită zi de către agent (din totalul articolelor de lucru la care a lucrat/lucrează)
Istoric al statusului de așteptare
Data finală
Data de încheiere în format dată/oră la care articolul de lucru a fost în stare de așteptare
Istoric al statusului de așteptare
Data finală_data
Data de încheiere, doar în funcție de data la care articolul de lucru a fost În stare de așteptare
Istoric al statusului de așteptare
Data inițială
Data inițială la care articolul de lucru s-a găsit În stare de așteptare, în format dată/oră
Istoric al statusului de așteptare
Data inițială_data
Data de lansare, doar în funcție de data la care articolul de lucru a fost În stare de așteptare
Istoric al statusului de așteptare
Nume utilizator
Agentul responsabil care a setat statusul articolului de lucru la „În așteptare”.
Articole de lucru
Acțiune
Totalul articolelor de lucru închise și în stare de așteptare dintr-o anumită zi de către un agent
Articole de lucru
Articole de lucru Atribuite azi
Numărul articolelor de lucru atribuite azi unui agent
Articole de lucru
Articole de lucru Închise
Numărul total al articolelor de lucru închise de către agent în intervalul de date selectat
Articole de lucru
Articole de lucru Închise azi
Totalul articolelor de lucru închise azi de către agent
Articole de lucru
Articole de lucru Scadente azi
Totalul articolelor de lucru scadente azi ale agentului
Articole de lucru
Articole de lucru Deschise
Numărul total al articolelor de lucru deschise de către agent
Articole de lucru
Articole de lucru În întârziere
Numărul total al articolelor de lucru întârziate ale agentului
Articole de lucru
Articole de lucru Redeschise
Numărul total de Tichete redeschise de către agent
Articole de lucru
Articole de lucru Rezolvate
Numărul total de articole de lucru rezolvate de către agent în intervalul de date selectat
Articole de lucru
Articole de lucru Începute
Numărul total de articole de lucru începute de agent în intervalul de date selectat
Categorie durată
Gruparea duratei în zile, pe diferite categorii
Articole de lucru
Durata în zile
Durata în zile calendaristice. În cazul articolelor de lucru finalizate este (data de încheiere - data de lansare), iar în cazul articolelor deschise este (azi - data de lansare).
Articole de lucru
Numărul total de înregistrări afectate
Numărul total de înregistrări afectate
Articole de lucru
Numărul total de defecte
Numărul total de defecte înregistrate pentru fiecare articol de lucru (dacă este cazul)
Articole de lucru
Totalul operațiilor de Reprelucrare
Numărul total de reprelucrări pentru fiecare articol de lucru (dacă este cazul)
Articole de lucru
Data Scadentă
Data scadentă a articolului de lucru în format dată/oră
Articole de lucru
Data Scadentă_data
Data scadentă a articolului de lucru, doar în funcție de dată
Articole de lucru
Data finală
Data de încheiere a articolului de lucru în format dată/oră
Articole de lucru
Data finală_data
Data de încheiere a articolului de lucru, doar în funcție de dată
Articole de lucru
Prezintă Defecte
Indică dacă articolul de lucru conține sau nu defecte (Da sau Nu)
Articole de lucru
A fost Redeschis
Tichetele deschise după ce au intrat în statusul de rezolvat
Articole de lucru
Referință
Numărul de referință al fiecărui articol de lucru
Data la care s-a Rezolvat
Data la care a fost rezolvat articolul de lucru în format dată/oră
Data la care s-a Rezolvat_data
Data la care a fost rezolvat articolul de lucru, în funcție de dată
Articole de lucru
Acordul nivelului de servicii (SLA)
Acordul privind nivelul de servicii care să indice dacă articolul de lucru se află sau nu în întârziere
Articole de lucru
Data inițială
Data de lansare a articolului de lucru în format dată/oră
Articole de lucru
Data de lansare_data
Data de lansare a articolului de lucru, doar în funcție de dată
Articole de lucru
Titlu
Titlul articolului de lucru
Raportul de prezentare generală a utilizatorului afișează date legate de propria activitate.
Raportul de prezentare generală a utilizatorului conține următoarele date disponibile:
Tabel
Domenii
Descriere
Activitate
Număr total de ore înregistrate
Durata totală (exprimată în ore), petrecută de agent cu toate articolele de lucru la care acesta/aceasta a lucrat în intervalul de date selectat
Activitate
Tip de activitate
Tipul de activitate realizată de agent cu privire la articolul de lucru (de ex., „Salvat” sau „Finalizat”)
Activitate
Durata în sec
Durata (exprimată în secunde), a timpului petrecut de agent cu un articol de lucru. Dacă este disponibilă, se ia în considerare și durata introdusă manual.
Activitate
Data inițială
Data de lansare a activității aferente articolului de lucru în format dată/oră
Activitate
Data inițială_data
Data de lansare a activității aferente articolului de lucru, doar în funcție de dată
Activitate
Nume utilizator
Utilizatorul care a desfășurat activitatea
Context
Contract
Nume contract
Context
Client
Nume client
Context
Servicii
Nume servicii
Context
Furnizor
Nume furnizor
Data
Data
Interval de date calendaristice pentru filtrarea datelor
Data
Luna
Luni de date
Data
Săptămâna
Săptămâni de date
Data
Anul
Anul datelor
Defecte
Numărul de articole de lucru
Numărul total al articolelor de lucru care prezintă defecte aferente acestora
Defecte
Data la care s-a generat
Data la care a fost generat defectul pentru un articol de lucru
Defecte
Categoria defectelor
Categoria defectului
Defecte
Descriere
Descrierea defectului
Defecte
Status
Menționează dacă defectul a fost sau nu rezolvat
Proces
Proces
Numele procesului din care face parte fiecare articol de lucru
Proces
Tipul articolului de lucru
Tipul articolului de lucru (Tichet, Acțiune sau Caz)
Cozi de așteptare
Coada de așteptare
Numele Cozii de așteptare în care a apărut ultima dată articolul de lucru
Status
Status
Statusul articolului de lucru (De făcut, În curs de desfășurare, În așteptare, Rezolvat, Închis)
Motiv privind statusul
Motiv privind statusul
Motivul pentru care s-a schimbat statusul articolului de lucru (Creat recent, Informații noi primite, Blocat datorită unei reglementări operaționale etc.)
Istoric al statusului de așteptare
Zile În așteptare
Numărul articolelor de lucru care sunt puse În așteptare într-o anumită zi de către agent (din totalul articolelor de lucru la care a lucrat/lucrează)
Istoric al statusului de așteptare
Data finală
Data de încheiere în format dată/oră la care articolul de lucru a fost în stare de așteptare
Istoric al statusului de așteptare
Data finală_data
Data de încheiere, doar în funcție de data la care articolul de lucru a fost În stare de așteptare
Istoric al statusului de așteptare
Data inițială
Data inițială la care articolul de lucru s-a găsit În stare de așteptare, în format dată/oră
Istoric al statusului de așteptare
Data inițială_data
Data de lansare, doar în funcție de data la care articolul de lucru a fost În stare de așteptare
Istoric al statusului de așteptare
Nume utilizator
Agentul responsabil care a setat statusul articolului de lucru la „În așteptare”.
Articole de lucru
Acțiune
Totalul articolelor de lucru închise și în stare de așteptare dintr-o anumită zi de către un agent
Articole de lucru
Articole de lucru atribuite azi
Numărul articolelor de lucru atribuite azi unui agent
Articole de lucru
Articole de lucru Închise
Numărul total al articolelor de lucru închise de către agent în intervalul de date selectat
Articole de lucru
Articole de lucru Închise azi
Totalul articolelor de lucru închise azi de către agent
Articole de lucru
Articole de lucru Scadente azi
Totalul articolelor de lucru scadente azi ale agentului
Articole de lucru
Articole de lucru Deschise
Numărul total al articolelor de lucru deschise de către agent
Articole de lucru
Articole de lucru În întârziere
Numărul total al articolelor de lucru întârziate ale agentului
Articole de lucru
Articole de lucru Redeschise
Numărul total de Tichete redeschise de către agent
Articole de lucru
Articole de lucru Rezolvate
Numărul total de articole de lucru rezolvate de către agent în intervalul de date selectat
Articole de lucru
Articole de lucru Începute
Numărul total de articole de lucru începute de agent în intervalul de date selectat
Articole de lucru
Durata în zile
Durata în zile calendaristice. În cazul articolelor de lucru finalizate este (data de încheiere - data de lansare), iar în cazul articolelor deschise este (azi - data de lansare).
Articole de lucru
Numărul total de înregistrări afectate
Numărul total de înregistrări afectate
Articole de lucru
Numărul total de defecte
Numărul total de defecte înregistrate pentru fiecare articol de lucru (dacă este cazul)
Articole de lucru
Totalul operațiilor de Reprelucrare
Numărul total de reprelucrări pentru fiecare articol de lucru (dacă este cazul)
Articole de lucru
Data Scadentă
Data scadentă a articolului de lucru în format dată/oră
Articole de lucru
Data Scadentă_data
Data scadentă a articolului de lucru, doar în funcție de dată
Articole de lucru
Data finală
Data de încheiere a articolului de lucru în format dată/oră
Articole de lucru
Data finală_data
Data de încheiere a articolului de lucru, doar în funcție de dată
Articole de lucru
Prezintă Defecte
Indică dacă articolul de lucru conține sau nu defecte (Da sau Nu)
Articole de lucru
Referință
Numărul de referință al fiecărui articol de lucru
Articole de lucru
A fost Redeschis
Tichetele deschise după ce au intrat în statusul de rezolvat
Articole de lucru
Acordul nivelului de servicii (SLA)
Acordul privind nivelul de servicii care să indice dacă articolul de lucru se află sau nu în întârziere
Articole de lucru
Data inițială
Data de lansare a articolului de lucru în format dată/oră
Articole de lucru
Data de lansare_data
Data de lansare a articolului de lucru, doar în funcție de dată
Articole de lucru
Titlu
Titlul articolului de lucru